lottakajving.blogg.se

Älskar att resa, gör det ofta. Alla platser har sin tjusning. Gå på upptäcktsfärd, möta nya människor. Gillar sol och bad, gillar storstäder. Hittills är mina favoriter Aruba, Grenada, Sardinien och Kefalonia men som sagt alla platser har sin tjusning. Gran Canaria är alltid ett säkert kort! Rundturen i Beverly Hills var häftig.

Skiathos - augusti 2021

Publicerad 2021-08-15 12:24:00 i Skiathos,

Som många andra har jag längtat att få resa utomlands. Fullvaccinerad begav jag mig till Skiathos. Jag har tänkt åka dit i flera år och nu blev det äntligen av.
Covidbevis, reseförsäkring, kort från Försäkringskassan, plf dokument för inresa till Grekland fixades.
På Arlanda kollade de biljett och plf dokumentet vid incheckning sen var det bara igenom säkerhetskontrollen.
Flygresan gick fort, vi åkte 7.15 så jag sov mestadels MED munskyddet på.
Landningsbanan på Skiathos är inte lång vill jag lova. Vid landningen kändes det som planet tvärnitade. Ner kom vi.
AirTours stod för suverän service hela vägen.
 
Hotel in Skiathos - Rea Hotel in Skiathos, Ftelia (reaskiathos.gr)
Vill ge mina bästa rekommendationer. Jag reste ensam, hade en dubbelsäng, kokvrå, stor altan. Hotellet var alltid välstädat och fräsht. Personalen var enormt serviceinriktade och får högsta betyg Tre supermarket i närheten av hotell, det gillas.
50 euro för air condition!
 
 
Första stranden jag besökte var Megali Ammos. Den låg en stenkast från mitt hotell. Där måste man vara tidigt för att få en solstol. Ganska lite folk, många bra restauranger i närheten. 
Varmaste dagen var det 42 grader! Mamma mia!
 
Det blev ett besök på Koukounaries beach. Det var svårt att komma med bussen, då de på grund av Covid19 endast tar 50 personer. Tog taxi dit, 20 euro. Buss hem för 1,60 euro. För min del tycker jag stranden var alldeles för stor och alldeles för mycket folk. Köpte en grekisk sallad för 10 euro, fyra tomatskivor, tre gurkbitar och en liten bit fetaost, ingen hit. Tog bussen från ändhållplatsen så då gick det bra att komma med. Munskydd på!
 
 
Tog en båttur med:
https://www.facebook.com/profile.php?id=100070472533603
 
Besökte Blue Cave, Mamma Mia cliff, Lalaria och Skopelos. Den kostade 40 euro och var värd varenda krona. 
Den dagen var det 42 grader varmt så jag avstod från att gå upp för trapporna till kyrkan, höll på att få värmeslag.
Vidare förbi Blue Cave och därefter styrde de båten på mysiga och charmiga Skopelos. Där stannade vi i två timmar, avnjöt en god lunch.
Sista stoppet var till Lalaria, det var verkligen gudomligt vackert. Helt bedårande med turkost vatten. Träffade två trevliga kvinnor från Slovenien som jag hängde med.
Rekommenerar denna båttur!
 
Mamma mia cliff
Skopelos 
Lalaria
Lalaria
 
En dag blev det båttur till stranden Tsgougria. 10 euro, tur och retur. Båten avgick från gamla hamnen, från klockan 10.00 och sen varje timme. Stranden var jättefin och lummig. Lite folk.
MINUS, jag fick inte hyra en solstol utan behövde hyra två. Kyparen var jättesur (undrar varför han inte byter jobb?) Åt lunch med två trevliga italienare. Sen pumpade restaurangen hög housemusik. Fin var stranden, rekommenderas.
 
 
 
Sista stranden jag besökte var lilla Kolios. Jag och grannarna åkte dit och hade en mysig dag. 
 
 
 
Är du på Skiathos rekommenderar jag starkt att du går på utebio - Mamma Mia - spelar ingen roll hur många gånger jag sett filmen. Det var en riktigt show. En höjdare - verkligen. Jättetrevlig personal som fick hela publiken att sjunga. Topptopp!
 
 Utebio Mamma Mia
 
Priserna är som hemma. Det var mycket folk trots pandemin. Åker jag tillbaka kommer jag kombinera med Skopelos.
Såg även hur det brann på Evia, läskigt värre!
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lotta K

Att resa är min stora passion i livet. Jag reser ofta, jag reser billigt. Ibland reser jag ensam vilket jag rekommenderar alla att göra. Ibland reser jag med sällskap. Att fotografera är ett mycket stort intresse hos mig. Det kommer ni att märka :)

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela